Våra historieartiklar är baserad på boken 10Mila-minnen. Här kommer en komplement:

Tiomila i fjällmiljö?

Efter att 10MILA 2020 i Upplands-Bro, som skulle avgjorts i början av maj, blev inställt och det visade sig att det inte skulle vara möjligt att arrangera på samma plats senare i år har andra tänkbara upplägg undersökts. Just nu pågår ett arbete för en Tiomilabudkavle 26-27 september på Idre Fjäll.

Sedan beslutet om att ställa in tävlingen i Upplands-Bro har olika alternativ diskuterats. Dels att skjuta alla kommande tävlingar ett år framåt i tiden. Den lösningen har dock inte gått att få till, så programmet med Valdemarsvik 2021, Örebro 2022 och Skellefteå 2023 står fast.

I stället har några alternativ för en tävling i höst undersökts. Ett alternativ är kvar, att genomföra Tiomilakavlen i Idre Fjäll med Idrefjällens OK som huvudansvarig.

Svenska Orienteringsförbundet har gett utrymme för en tävling den helgen, men det är fortfarande väldigt mycket som måste falla på plats för att det slutligen ska bli en tävling. Tiomilaföreningen följer utvecklingen och utvärderar kontinuerligt den information som kommer.

- Det är många pusselbitar som ska falla på plats, men nu står det klart vilket mål vi jobbar mot. Förhoppningen är att coronasmittan klingar av, så att även restriktionerna som begränsar vårt tävlande minskar. Det är givetvis en förutsättning för att vi ska få till ett Tiomila under 2020. Vi håller tummarna! Ett arrangemang på Idre Fjäll i slutet av september skulle kunna bli riktigt häftigt, säger Tiomilaföreningens ordförande Christer Nordström.

Ytterligare information kommer under nästkommande veckor. Senast den 31 juli ska Tiomilaföreningen ta ett definitivt beslut. 

//Föreningen Tiomilakavlen

Anmälningar 2020

Totalt anmälda5
Tiomilakavlen3
Damkavlen2
Denmark3
Russian Federation1
Sweden1

Anmälningar 2020

Totalt anmälda1022
Tiomilakavlen344
Damkavlen362
Ungdomskavlen316
Sweden654
Finland159
Norge154
Denmark26
Czech Republic15
Latvia5
Russian Federation4
France2
Switzerland1
Storbritannien1
Italy1